Kirjoittajat & kääntäjät

KÄÄNTÄJÄT

Kirjan artikkelit käänsivät Tatu Ahponen, Varpu Jutila, Mervi Miettinen, Lasse Poser, Pontus Purokuru, Eeva Talvikallio ja Riikka Uljas. Kiitämme heitä heidän antamastaan panoksesta suomentamisessa, sillä ilman käännösryhmää tätä teosta ei olisi syntynyt.

* * *

MARIO CANDEIAS on berliiniläinen politiikan ja talouden tutkija, joka työskentelee Rosa Luxemburg -säätiössä. Hän kuuluu Das Argument ja LuXemburg -lehtien sekä Historisch-kritisches Wörterbuch des Marxismus -sanakirjahankkeen toimittajiin. Monien artikkeleiden ohella hän on kirjoittanut teoksen Neoliberalismus-Hochtechnologie-Hegemonie, Grundrisse einer transnationalen kapitalistischen Produktions- und Lebensweise. Eine Kritik (2004; 2. painos 2009).

ÉCONOMISTES ATTERRÉS (Tuohtuneet taloustieteilijät). Manifestin ensimmäiset allekirjoittajat ovat Philippe Askenazy, Thomas Coutrot, André Orléan sekä Henri Sterdyniak. Philippe Askenazy toimii tutkijana Centre National de la Recherche Scientifiquessa (CNRS), professorina École d’économie de Parisissa ja hän on myös Ranskan tutkimuskomitean talous- ja hallintotieteiden jaoston puheenjohtaja. Thomas Coutrot toimii Attacin hallituksessa sekä on Ranskan työ- ja terveysministeriön Työolot ja -terveys -osaston johtaja. André Orléan toimii tutkijana CNRS:ssä ja École des hautes études en sciences socia- lesissa (EHESS), minkä lisäksi hän on Ranskan poliittisen taloustieteen seuran puheenjohtaja. Henri Sterdyniak on Département économie de la mondialisation -laitoksen johtaja Observatoire français des conjonctures économiquesissa (OFCE). Les Économistes Atterreés: http://www.atterres.org/

STUART HALL on jamaikalaislähtöinen brittiläinen kulttuurin- tutkija ja sosiologi. Hän on keskeisiä brittiläisen kulttuurintutkimuksen perustajia. Hän toimi vuosina 1968–1979 Birminghamin Centre for Contemporary Cultural Studiesin johtajana ja 1980–1997 sosiologian professorina Open Universityssä. Tutkimuksissaan hän on käsittellyt muun muassa median valtaa, thatcherismiä, identiteettiä ja etnisyyttä. Häneltä on suomennettu teokset Kulttuurin ja politiikan murroksia (Vastapaino 1992) ja Identiteetti (Vastapaino 1999).

 

WOLFGANG FRITZ HAUG on saksalainen filosofi, joka jäi eläkkeelle Berliinin Freie Universitätin filosofian professuurista vuonna 2001. Haug on tullut tunnetuksi erityisesti tavaraestetiikkaa, ideologiaa ja kulttuuria sekä ylipäätään marxilaista teoriaa koskevista tutkimuksistaan. Haug on yksi laajan Historisch-kritisesch Wörterbuch des Marxismus -sanakirjahankkeen päätoimittajista ja hän on toimittanut vuodesta 1959 lähtien Das Argument -lehteä. Suomeksi Haugilta ovat ilmestyneet teokset Mainonta ja kulutus (1982), Luentoja Marxin Pää-omasta (1982) sekä Ideologiset mahdit ja vastarinta (1983). Kotisivu: http://www.wolfgangfritzhaug.inkrit.de/

DAVID HARVEY on brittiläinen maantieteilijä, New York City Universityn (CUNY) professori maantieteen ja antropologian lai- toksella sekä Center for Place, Culture and Politics -keskuksen johtaja. Harvey oli The Times -lehden 20 siteeratuimman humanistin listalla vuonna 2009 ja on yksi 1900-luvun jälkipuoliskon tärkeimmistä Marx-tutkijoista. Harveyltä on suomennettu teos Uusliberalismin lyhyt historia(Vastapaino 2008). Hänen tuoreimpia teoksiaan ovat Enigma of Capital (2010), A Companion to Marx’s Capital (2010) ja Cosmopolitanism and the Geographies of Freedom (2009). Kotisivu: http://davidharvey.org/

 

YRJÖ KALLINEN on yhteiskuntatieteiden kandidaatti, joka työs- kentelee tällä hetkellä Tampereen kaupungin Etsivässä työssä. Hänen tekeillä oleva sosiologian gradunsa käsittelee nuorten paikallista katukulttuuria kulttuurintutkimuksellisesta näkökulmasta.

ANDREW KLIMAN on yhdysvaltalainen taloustieteilijä. Hän toimii professorina New Yorkissa sijaitsevan Pacen yliopistossa taloustieteen laitoksella. Kliman on julkaissut useita marxilaista yhteiskunta- ja talousteoriaa käsitteleviä teoksia, joista viimei- simmät ovat Persistent Fall in the Rate of Profitability Underlying the Current Crisis (2010) ja Reclaiming Marx’s »Capital» (2007). Kotisivu: http://akliman.squarespace.com/

 

JUHA KOIVISTO on yhteiskuntatieteiden tohtori, joka toimii tutkijana Suomen Akatemiassa. Hän osallistuu Historisch-kriti- sches Wörterbuch des Marxismus -teossarjan toimittamiseen ja on Historical Materialism -lehden Advisory Boardin sekä Das Argument -lehden ja Marx-Engels-Forschung. Neue Folge -vuosikirjan wissenschaftlicher Beiratin jäsen. Hän on julkaissut monia artikkeleita muun muassa edellä mainituilla foorumeilla.

MARTIJN KONINGS on kanadalainen taloussosiologi. Hän toimii nykyisin poliittisen taloustieteen lehtorina Sydneyn yliopis- tossa Australiassa. Sikäläisessä United States Studies Centressä työskentelevä Konings on julkaissut laajasti teoksia ja artikke- leita Yhdysvaltain taloudesta, maailman rahoitusjärjestelmästä, kotitalouksien ja finanssi-instituutioiden välisistä suhteista sekä nykyisestä talouskriisistä. Hänen uusimpia teoksiaan ovat The Great Credit Crash (2010), American Empire and the Political Economy of Global Finance (2009) sekä The Globalization Decade: A Critical Reader (2004).

LAURI LAHIKAINEN on tamperelainen filosofian opiskelija, yrittäjä, freelancer-kääntäjä ja poliittinen aktiivi. Lahikainen on myös Megafoni-verkkolehden toimituskollektiivin jäsen.

DOREEN MASSEY on brittiläinen yhteiskuntatieteilijä. Massey toimii maantieteen professorina Open universityssä Iso-Britan- niassa ja hänen tutkimusalueitaan ovat esimerkiksi kaupunkitila sekä politiikan suhde aikaan ja paikkaan. Massey on aktiivinen kommentaattori brittiläisessä mediassa ja hänet on palkittu lukuisilla maantieteen palkinnoilla ja tunnustuksilla, esimerkiksi »maantieteen Nobelilla» (Prix Vautrin Lud) vuonna 1998 ja Royal Geographical Societyn jakamalla Victoria Medalilla vuonna 1994. Hänen viimeisimpiä teoksiaan ovat World City (2007), For Space (2005) sekä Rethinking the Region (1998). Häneltä on suomennettu teos Samanaikainen tila (Vastapaino 2008).

 

DAVID McNALLY on kanadalainen taloustieteilijä ja politiikantutkimuksen professori Yorkin yliopistossa Torontossa. Hän on tutkinut esimerkiksi yhteiskunnallisia liikkeitä, marxismia ja antirasismia sekä julkaissut teoksia globaalista kapitalismista ja radikaalista poliittisesta taloustieteestä. Hän on myös kansalaisaktivisti, joka toimii monissa yhteiskunnallisissa liikkeissä. Hänen viimeisimpiä teoksiaan ovat Global Slump: The Economics and Politics of Crisis and Resistance (2010), Another World is Possible: Globalization and Anti-Capitalism (2006) ja Against the Market: Political Economy Market Socialism and the Marxist Critique (2003) sekä Bodies of Meaning: Studies on Language, Labor, and Liberation (2000). Kotisivu: http://www.davidmcnally.org/

 

LEO PANITCH toimii politiikantutkimuksen professorina Yorkin yliopistossa Torontossa. Panitch on julkaissut useita teoksia ja artikkeleita globalisaatiosta, imperialismista sekä Yhdysvaltojen ja Iso-Britannian poliittisesta historiasta. Hän kuuluu Socialist Registerin toimituskuntaan ja hänen uusimpia teoksiaan ovat Renewing Socialism (2008), Global Flashpoints (2007) sekä Global Capitalism and American Empire (2004).

 

ANTTI RONKAINEN on yhteiskuntatieteiden kandidaatti ja poliittinen blogisti. Hän kuuluu Megafoni– ja Revalvaatio-verkkolehtien toimituskuntiin ja viimeistelee parhaillaan pro gradua finanssikriisin rakenteellisista syistä ja kriisin avaamista poliittisista vaihtoehdoista. Kotisivu: http://silakkamopo.kapsi.fi

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: